Aanbod

We bieden een paar kleinschalige vakanties per jaar aan gezinnen met een ernstig ziek kind.
Per vakantie komt alleen jouw gezin of misschien nog één of twee andere gezinnen, afhankelijk van jullie gezinsgrootte, jullie wensen en jullie en onze mogelijkheden.

Deze vakanties zijn voor het hele gezin.
Wij vinden alle kinderen en de ouders even belangrijk. In jullie dagelijks leven draait het vaak om het zieke kind. In De Gouden Zon gaat het net zo goed om de andere kinderen en om jou! We willen graag dat iedereen een heerlijke vakantie heeft!

Ons vrijwilligersteam zorgt deze dagen voor het eten en leuke activiteiten die passen bij ieder van jullie, zoals naar het strand, knutselen, spelen, muziek, kampvuurtje, naar de speeltuin, …
Ik vraag jullie dan ook van te voren wat zowel de kinderen als jullie als ouders leuk vinden en wat mogelijk en nodig is voor het zieke kind.

Zodat jullie allemaal heerlijk kunnen ontspannen en genieten!

Meestal is het ook mogelijk dat wij op de kinderen passen, zodat jullie eens even samen iets kunnen gaan doen of met een kind apart.

De vrijwilligers logeren vaak in hetzelfde huis als het gezin/ de gezinnen.

Onze vrijwilligers kunnen en mogen geen verpleegzorg en medische zorg geven.
Als deze zorg voor het zieke kind nodig is tijdens de vakantie, dan kan dit geregeld worden met een kinderthuiszorgorganisatie (van jullie eigen budget).

Wij vinden het heerlijk om 5 dagen samen met jullie van het leven te genieten!

Voor wie

Wij bieden vakanties aan gezinnen met een kind, dat dusdanig ziek is dat het het leven van het kind en van het gezin ontwricht en gezinnen die een vakantie met zorg nodig hebben.

Vaak gaat het om gezinnen, die niet zelfstandig op vakantie kunnen gaan door de ziekte van het kind (of ook de ouder).
Het gaat in ieder geval om gezinnen, die de extra ondersteuning, die De Gouden Zon biedt, nodig hebben en graag willen krijgen.
Een handicap is geen bezwaar.
In principe gaat het om kinderen van 0 tot 21 jaar.

Als je kind ernstig ziek is, je veel voor je kind zorgt en/of veel met je kind in het ziekenhuis bent, je veel zorgen hebt om je kind, dan vraagt dat ongelooflijk veel van jou en van je gezin.
Dan is het heerlijk als je even op vakantie kunt, even uit je zware dagelijkse leven kunt stappen, even niet zoveel hoeft te zorgen en kunt ontspannen en genieten met je kinderen en je partner!

Heb je interesse? Neem contact op met Marga dan bespreken we de mogelijkheden. Ik spreek je graag!

Locaties

Wij huren voor de vakanties een groot vakantiehuis, waarin het gezin/ de gezinnen en vaak ook de vrijwilligers verblijven.

De komende tijd bieden we vakanties aan zee!

De afgelopen jaren maakten we gebruik van diverse locaties, o.a.:

Huize Blomes binnen 2
Huize Blomes buiten
Huize Blomes binnen 1
De Hofstee voorkant
De Hofstee achterkant
De Hofstee binnen

Beide huizen hebben een mooie tuin en liggen dichtbij de duinen.
Huize Blomes heeft voorzieningen voor rolstoelgebruikers.

Mogelijk huren we deze heel leuke vakantiehuizen ook dit jaar.

We streven ernaar om minstens één locatie te gebruiken, die geschikt is voor gehandicapten.

Data

Meestal bieden we 5-daagse vakanties.
De data worden zoveel mogelijk in overleg bepaald. Je kunt je nu aanmelden bij Marga!

Tarieven

We vragen een inkomensafhankelijke gezinsbijdrage. We willen graag dat het hierdoor voor alle gezinnen, die het hard nodig hebben, mogelijk is om in De Gouden Zon op vakantie te komen. Mochten de kosten toch nog een probleem zijn, neem dan met ons contact op, dan zoeken we naar een oplossing.

Inkomensafhankelijke bijdrage

Bij een inkomen tot €25.000 bruto per jaar kunt u gratis komen of een vrijwillige bijdrage betalen.
Bij een bruto jaarinkomen van €25.000 - €40.000 is de gezinsbijdrage €17,50 per volwassene per nacht en €10,- per kind per nacht.
Bij een bruto jaarinkomen tussen €40.00,- en €55.000,- rekenen we €35,- per volwassene per nacht en €20,- per kind per nacht.
Bij een bruto jaarinkomen van meer dan €55.000 kost een overnachting €70,- per volwassene en €40,- per kind.

De bedragen zijn all-inclusive.
Kinderen tot 2 jaar zijn gratis.
Stichting Vakantiezorgvilla De Gouden Zon is geheel afhankelijk van giften en donaties. We vragen daarom de ouders om naar vermogen bij te dragen in de kosten van hun vakantie.
Soms is het mogelijk om PGB hiervoor te gebruiken. Ook kan je gemeente of een plaatselijk fonds bijdragen aan de kosten.

Impressies

Wat foto’s om jullie een indruk te geven van een vakantie in De Gouden Zon:

Vakanties 2021

Vakanties 2020

Andere vakanties

Aanmelden

20170606 Villa De Gouden Zon-219-46

Je kunt je gezin zelf aanmelden bij Marga.

Ook kunnen gezinnen aangemeld worden door een iemand anders: een huisarts, een ziekenhuis, een kinderthuiszorgorganisatie, enz.

Marga heeft dan een telefoongesprek met je over de problemen, wensen en mogelijkheden van jouw/het gezin en de mogelijkheden van De Gouden Zon.
In het geval van doorverwijzing vindt er na contact met de doorverwijzer eveneens een telefoongesprek met een van de ouders plaats.

Beslissen we met elkaar dat een vakantie in De Gouden Zon voor jullie passend en wenselijk is, dan plannen we jullie vakantie.
Jullie krijgen dan een inschrijfformulier toegestuurd, dat jullie invullen en terugsturen.

Een paar weken voor de vakantie neemt Marga contact met jullie op om te vragen naar de situatie van je zieke kind en je gezin. Er vindt dan een uitgebreid intake telefoongesprek plaats om helder te krijgen wat ieder gezinslid graag wil in de vakantie, waar we rekening mee moeten houden en eventuele diëten en allergieën. Zodat het een heerlijke vakantie wordt voor jullie allemaal!

Meer weten?

Je bent van harte welkom om te bellen of mailen met Marga