goudenzon-banner

De stichting

Stichting Vakantiezorgvilla De Gouden Zon is een non-profit vrijwilligers organisatie met als doel om vakanties met zorg en aandacht te bieden aan gezinnen met een ernstig ziek kind.

Wij zijn een groep vrijwilligers, die met hart en ziel deze vakanties bieden.

De stichting is opgericht op 22 december 2011.

anbi logo

De stichting heeft geen winstoogmerk, alle gelden komen direct ten goede aan de vakanties voor de gezinnen.

De stichting is door de belastingdienst erkend als goed doel (ANBI). Giften zijn hierdoor (onder voorwaarden) aftrekbaar van je inkomstenbelasting. Ook De Gouden Zon hoeft geen belasting te betalen over jouw gift.

De stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54335647.
De stichting wordt geleid door een enthousiast bestuur en team, allen vrijwilligers.
De organisatie is in handen van Marga Borghorst.

Doelstellingen

Ontspannen, genietenen opladen
Door het bieden van een geheel verzorgde vakantie op maat kunnen ouders en kinderen heerlijk ontspannen, genieten en weer nieuwe energie opdoen.

Je eigen kracht (terug)vinden
Als je je krachtig voelt, dan kun je de wereld aan. Je kunt je leven dan zo optimaal mogelijk leven, vanuit je eigen keuzes. Voor kinderen en hun ouders, die te maken hebben met een ernstige ziekte, is dat gevoel vaak verdwenen. Het is voor hen juist extra belangrijk om alle problemen het hoofd te kunnen bieden.

In De Gouden Zon
Vakantiezorgvilla De Gouden Zon biedt een huiselijke, liefdevolle plek waar alle gezinsleden dat gevoel weer kunnen terugvinden. Met zorg, ontspanning, aandacht en leuke activiteiten
naar ieders eigen behoefte.

Visie

Voor het hele gezin

Gezinnen met een ernstig ziek kind leven vaak in veel stress, veel zorg voor en zorgen om het zieke kind, veel ziekenhuisverblijven, veel artsenbezoeken, veel regelwerk en dan ook nog proberen de gezonde kinderen een fijn, normaal leven te bieden.
Het zieke kind heeft vaak veel pijn en wordt ermee geconfronteerd dat zij/hij veel niet kan, wat zeer frustrerend is. Haar/zijn leven vindt vaak deels plaats in het ziekenhuis. Gewone dingen zijn helemaal niet vanzelfsprekend (meer).
We zien dat de ouders hun uiterste best doen om, naast alle zorg voor hun zieke kind en ziekenhuisverblijven met het kind, ook alle aandacht en zorg te bieden aan de andere kinderen. Toch komen deze kinderen vrijwel altijd aandacht te kort. Dat kan ook niet anders, het zieke kind heeft nu eenmaal al deze zorg nodig. De ouders (soms ook nog alleen) kunnen niet meer doen.
En de ouders zorgen en zorgen en geven en geven 24 uur per dag, elke dag! Aan zichzelf en elkaar komen ze meestal helemaal niet meer toe. Ze zijn dan ook vaak heel erg moe en/of overspannen en moeten toch altijd doorgaan.

Daarom zijn deze vakanties met leuke activiteiten en aandacht voor alle gezinsleden zo belangrijk!

In De Gouden Zon is ieder gezinslid even belangrijk! We maken de vakanties op maat, zodat zowel alle kinderen als de ouders heerlijk kunnen ontspannen en genieten!
Even niets hoeven regelen, even geen huishouding doen, heerlijk vakantie en doen waar je zin in hebt!

Huiselijk en kleinschalig

Wij willen een warme, liefdevolle, huiselijke plek bieden, waarin alle kinderen en de ouders helemaal zichzelf kunnen zijn. Een plek waar er aandacht is voor iedereen en een luisterend oor voor wie er behoefte aan heeft. Daarom bieden we kleinschalige vakanties met één tot drie gezinnen per keer.

Bekrachtigend

Wij zien dat iedereen, gezond of ziek, eigen kwaliteiten heeft en eigen kracht!
We gaan dan ook uit van ieders mogelijkheden en willen deze ten volle benutten om te genieten van de vakantie en van het leven!

In De Gouden Zon kan heel veel en moet er niets!

Flexibel

De vakanties worden aangepast op de mogelijkheden en wensen van ieder gezinslid. En dat kan elke dag anders zijn. Ons vrijwilligersteam gaat hier heel flexibel mee om en past zich aan aan het gezin.
Van te voren vindt een uitgebreide intake plaats om alles zo optimaal mogelijk te organiseren.

Organisatie

De vakanties worden aangepast op de mogelijkheden en wensen van ieder gezinslid. En dat kan elke dag anders zijn. Ons vrijwilligersteam gaat hier heel flexibel mee om en past zich aan aan het gezin.
Van te voren vindt een uitgebreide intake plaats om alles zo optimaal mogelijk te organiseren.

Bestuur
Het bestuur wordt gevormd door Marga (voorzitter), Liesbeth (penningmeester en secretaris) en Anneke (algemeen bestuurslid).

Coördinatie
De coördinatie van de stichting en de vakanties is in handen van Marga. Zij doet tevens de intake van de gezinnen en de fondsenwerving.

De uitvoering van de vakanties
Voor de uitvoering van de vakanties is er een team van 18 vrijwilligers, die met een grote of kleine frequentie de vakanties uitvoeren. Per vakantie kunnen de vrijwilligers aangeven of ze mee kunnen en willen doen en wordt er een team gevormd.

Iedere vrijwilliger brengt zijn/haar eigen kwaliteiten in. Zo zijn er mensen die het heerlijk vinden om met de kinderen te spelen en met de ouders te praten. Ook zijn er vrijwilligers die vooral graag willen koken. Er zijn vrijwilligers die geweldig muziek kunnen maken, die heel creatief en handig zijn in knutselen of andere specifieke vaardigheden inbrengen.

Per vakantie spreken we de taakverdeling af en bedenken we de activiteiten die passen bij het gezin en bij het vrijwilligersteam van die vakantie Alle vrijwilligers zijn mensen met een open hart, die het heel leuk vinden om een paar dagen met de kinderen en de ouders op te trekken en hen een heerlijke vakantie te bieden.

Andere werkzaamheden
Hiernaast zijn er vrijwilligers actief voor de website, de nieuwsbrief voor alle betrokkenen bij De Gouden Zon en de nieuwsbrief voor de vrijwilligers. Voor alle werkzaamheden kunnen we versterking gebruiken! Dus heb je interesse, neem contact op met Marga. Ik spreek je heel graag!

Onze vrijwilligers

Albertine
Anneke
Diane Startman
Eveline Tramper
FB_IMG_1639222363001
FB_IMG_1639222448207
FB_IMG_1639222601205
FB_IMG_1639222718026
Frank Bremer 2
Hans Biemans 2
Hilda Vreeling
Kees Klopman
Kees R
Liesbeth
Marga (2)
Pieta
Screenshot_20210929-203149_WhatsApp (2)
Screenshot_20211211-123452_Facebook
Screenshot_20211211-123720_Facebook

Meer weten?

Ben jij ook enthousiast en wil je graag deel uitmaken van ons bestuur of team, neem dan contact op met Marga! Ik spreek je heel graag!